Overslaan en naar de inhoud gaan

Afspraken met betrekking tot huisbezoeken

LabOnline

Gepubliceerd op: 10 oktober 2023

Huisbezoeken van onze medewerkers voor een bloedafname kunnen uitsluitend in LabOnline  van het Slingeland Ziekenhuis worden geboekt.

Voor het thuisprikken zijn met de HV Oude IJssel de volgende afspraken gemaakt.

 

  • Reguliere aanvragen van huisbezoek

Het boeken van een afspraak voor thuisprikken in LabOnline is zo ingericht dat de aanvrager een aantal mogelijke boekingsdata te zien krijgt. Deze zijn gerelateerd aan de postcode van de patiënt en aan onze prikroutes. De eerste datum die kan worden gekozen is minimaal twee dagen later dan het moment van boeken.

 

  • Aanvragen huisbezoek bij chronische patiënten

Bij bijvoorbeeld CVRM - of diabetes patiënten wordt diagnostiek aangevraagd voor kwartaal- en jaarcontroles die mogelijk ver in de toekomst liggen. Aanvragen voor deze huisbezoeken moeten worden geboekt op de gewenste datum ver in de toekomst. Dit huisbezoek wordt dan door de medeweker van het laboratorium ingepland op deze datum, na overleg met de patiënt. Mocht dit tijdstip voor de patiënt niet mogelijk zijn, dan wordt een datum gezocht rondom de gewenste datum.

 

  • Spoed aanvraag huisbezoek

Een spoedaanvraag voor een huisbezoek moet als huisbezoek met ‘cito kenmerk’ worden geboekt in LabOnline. Na het boeken moet dit spoed-huisbezoek altijd telefonisch door de aanvrager worden aangemeld op telefoonnummer 0314-329056. Het spoed-huisbezoek wordt dan in gepland voor de volgende (werk)dag nadat de het spoed huisbezoek is gemeld. Moet het huisbezoek nog op dezelfde dag moet worden gepland? Dan moet de aanvrager dit expliciet aangeven bij het telefonisch aanmelden van het huisbezoek.

 

Laatst bijgewerkt op: 23 november 2023

kchl-01-th.jpg
De Pre-analytische module (PAM) neemt werk uithanden van analisten