Overslaan en naar de inhoud gaan

Infectiepreventie - Algemeen

Gepubliceerd op: 03 mei 2022

-Deze tekst is bestemd voor verwijzers-

Het voorkomen van zorginfecties staat volop in de belangstelling. Jaarlijks krijgt een groot aantal patiënten of cliënten een infectie als gevolg van verleende zorg, een behandeling of onderzoek. Infecties veroorzaken veel leed en schade bij de patiënt/cliënt, kosten geld en kunnen imagoschade tot gevolg hebben. Ook buiten de muren van het ziekenhuis wordt infectiepreventie steeds belangrijker. Aandacht voor infectiepreventie wordt alleen maar urgenter. Het steeds moeilijker kunnen bestrijden van resistente bacteriën is een niet te ontkennen probleem. De afdeling Hygiene & Infectiepreventie kan u hierbij ondersteunen.

Wij werken altijd volgens de vigerende wetgeving, normen en richtlijnen. 

Team

De afdeling Infectiepreventie van het Slingeland Ziekenhuis bestaat uit een team van 6 gediplomeerden deskundigen infectiepreventie, waarvan 2 personen ook werkzaam zijn als deskundige steriele medische hulpmiddelen. Er is 1 deskundige infectiepreventie in opleiding en het team wordt ondersteund door een assistent deskundige infectiepreventie. Daarnaast werken wij nauw samen met een arts microbioloog. Deze kan op verzoek ingeschakeld worden.

Onze deskundigen zijn allround inzetbaar en beschikken over jarenlange ervaring binnen het ziekenhuis maar ook daarbuiten zoals in de VVT en huisartsenzorg. Alle denkbare werkzaamheden op het gebied van infectiepreventie kunnen zij voor u uitvoeren, zoals bijvoorbeeld advies bij verhuizing naar een nieuwe praktijk  of aanschaf van een sterilisator. Voor een prijsindicatie kunt u contact opnemen met de afdeling.

 

Laatst bijgewerkt op: 23 mei 2022

kchl-01-th.jpg
De Pre-analytische module (PAM) neemt werk uithanden van analisten